Fritid

Kvernhusvegen
Kvernhusvegen ligger sentralt i Valle. Turstien er 4,2 km lang og på turen får du rike natur- og kulturopplevinger. Startpunktet er Valle skole. Her er det en informasjonstavle. Det første du møter, er Kvernhusmiljøet på Harstad. Her finner du 5 godt bevarte kvernhus og tufter etter flere. De ligger langs elva Gryte. Her ligg ògså andre godt bevarte bruksbygningar som t.d. smie, badstoger og en stall.
Turstien fortsetter oppover lia gjennom skogen til Tveitetunet. Underveis har du stadig utsyn over Setesdal.

Brokke Alpinsenter
er nærmeste alpinanlegg til skolen.

Hovden Alpinsenter
ligger ca 55 min fra skolen. Dette er et av Norges beste alpinanlegg.

Honevje
er kåret til Norges fineste rasteplass. Her er det gode muligheter til et bad eller bare kose seg i vakre omgivelser.

Nomelandsveggen
er et yndet sted for nybegynnere og erfarende klatrere. Både skoletid og fritid vil bli brukt her.

Badeland på Hovden
er et nydelig badeland for aktivitet og avslapping.

Elgpark på Grendi
Elgtun er en elgpark på Landeskogen i Grendi i Bygland. Parken åpnet for publikum 1. juni 2015. Då var det to elgar i parken - «Olga» og «Orvar». Elgane er gjerda inne i et område på 130 dekar. Til elgparken høyrer også ein kafé og eit utstillingsbygg.

Bowling på Evje
Evje bare kort reise fra Valle har en fin bowlinghall.

Trollaktiv på Evje
har skolen har årlig en raftingtur på Evje. Trollaktiv har i tillegg klatrepark, samt mange spennende aktiviteter.

Jakt & Fiske
skolen har et godt samarbeid med Valle Jakt og fiskelag. Flere elever tok jegerprøven sist år. Vi ble i tillegg invitert med på en dag på skytebanen, der alle elevene fikk god og trygg opplæring. De eneste som levde farlig den dagen var leirduene.

Setesdal Videregående
ligger rett ved internatet. Elevene her ar vi mye samvær med -

Løefjell Via Ferrata
Ligger ikke langt unna skolen. Her ligger det også en fantastisk Via Ferratatraum. Brokke  Via Ferrata

Straumsfjellet Via Ferrata
er nordens lengste Via Ferrata ligger ved Staumsfjellet ikke langt fra skolen. Dette er en spektakulær klatretur.

Ta  kontakt dersom du lurer på noe. Intet spørsmål er for lite.
Harstadvegen 51, 4747 Valle
post@setesdal.fhs.no eller Bruk kontaktskjema
Copyrights (c) 2017 Setesdal Folkehøgskule. All Rights Reserved.