Turer

Morgensamling
Vi begynner dagen med en hyggelig og sosial frokost sammen hver morgen, etterfulgt av en morgensamling. Samlingen tar for seg forskjellige temaer, som skal gjøre deg som elev bedre utrustet til voksenlivet. 

Trening
4-7 økter med trening i uken. Styrke, Balanse, Spinning, Fotball, Vollyball, Koordinasjon, Innebandy, Utholdenhet, Basistrening osv. Dette legges opp i samarbeid med elevene, slik at det blir gøy å svette.

 Valgfag

 • Media og kommunikasjon
 • MC mekking
 • Bil og mekking
 • Vaktmesteren
 • Matlaging
 • Spinning/styrke
 • Balanse/Styrke
 • Fotball/ballspill
 • Volleyball
 • Basistrening
 • Mental trening

Kveldsaktiviteter
Noen valgfag av valgfagene er lagt til kveldstid, men kveldene er som regel elevstyrte. Mange elever bruker kveldene til å spille brettspill, spilling på pc, mekkeing på sykkelen, trene eller bare være sammen med venner.

Tost/Oliana i Spania
Hovedturen går sydover. I Spania ikke langt unna Andorra ligger noen av verdens beste klatre og motorsykkelområder. Hele skolen pakker utstyret i januar og reiser nedover til et varmere klima, med fantastiske treningsmuligheter. Etter frokost er det bare kle seg og kjøre rett ut i terrenget, eller på en av de 3 treningsbanene som er der. Pakke klatresekken og kjøre noen minutter til klatrefeltet. Klatrerne reiser på turer til klatrestedene Tres ponts, Oliana, Margalef , Savassona i løpet av oppholdet i Spania.

Midt i oppholdet planlegger vi alltid en kulturell reise i landet vi besøker. Barcelona har et fantastisk tilbud av variert kultur. Unike byggninger, variert folkeliv og gode cafèer osv. Litt lommepenger bør spares opp til en slik reise.

Lier
Klatring: Drammen og Oslo kan by på flott buldring og klatring ute hvor det mye å bryne seg på for nybegynnere og erfarne klatrere. Østmarka i Oslo har utallige buldremuligheter, hvor det er utfordringer i hopetall. Oslo Klatresenter er Norges største og mest moderne klatresenter og byr på klatring og buldring på alle nivåer.   
Motocross: Lierbanen en fantastisk bane å reise til. En av norges flotteste baner med fine overnattingsmuligheter i klubbhuset. Skolen reise gjerne 2 ganger til denne banen i året. 
Enduro: Øvre Eiker finnes det flotte Eunduroområder
Trial: Øvre Eiker Trialklubb har et fantastisk område og en flott innendørshall for Trial.

Kristiansand
Klatring: Ravndalen i Kristiansand er fantastisk sted å rappellere og klatre i vakre omgivelser. I tillegg vil vi utforske klatring over vann (DWS) på odderøya og andøya. Det finnes også gode innendørs anlegg på Spikern og Aquarama.
Motocross: Kristiansand Motocrossbane ved Sørlandsparken er en flott sandbane der motocrossutøverne kan utfolde seg.
Trial: Kristiansand Trialklubb har et område like ved motocrossbanen. Her  blir det arrangert Norgescuper og Norgesmesterskap i alle klasser, så her er det utfordringer for alle nivåer.
Enduro: Her benytter vi både Trialområdet og Motocrossbanenbane. Landslaget med Ullevålseter har hatt samlinger her, så dette området er kvalitetssikret av de beste.

Vennesla
Klatring: Vennesla er bare et pr timer unna skolen. 
Motocross: De har en flott sandbane for motocross
Enduro: Gode områer Enduro. 
Trial: Flotte trialområde.

Stavanger
Klatring: Rogaland byr på både rappellering, buldring og klatring på steiner og klipper. Med ca 900 klatreruter er Rogaland en av landets beste klatreregioner. Av sportsklatring vil vi blant annet besøke Hunnedalen, som har utfordringer på alle nivåer, mens vi vil buldre på en blomsterfull eng full av steiner i Lysebotn. Vi vil gå opp for å oppleve prekestolen på nært hold, hvor vi ser de ekstreme klatrerutene opp fjellet fra toppen. Av klatring inne har Stavanger en av de beste innendørs klatreveggene i Norge i Sørmarka arena. 
Motocross: Elgandebanen er en av landes flottteste sandbaner for motocross.
Enduro: Etter noen timer på sanden utenfor satnvanger er de fleste slitne.
Trial: Riskaområdet er for trialkjørerne. 
Overnatting på klubbhuset på Elgane

Nyttige lenker

Kontakt oss

Ta  kontakt dersom du lurer på noe. Intet spørsmål er for lite.
Harstadvegen 51, 4747 Valle
+47 41 21 49 96
post@setesdal.fhs.no eller Bruk kontaktskjema
Copyrights (c) 2017 Setesdal Folkehøgskule. All Rights Reserved.